Ana içeriğe atla

Catering Rehberi 5 Yaşında



Catering Rehberi, olarak ilk yazımızın üzerinden tam 5 yıl geçti. Geçen bu süre içerisinde catering sektörüyle alakalı yazdığımız onlarca yazı sayesinde bir çok catering firması ve catering firması arayan müşteriye rehber olduğumuzu düşünüyoruz.

Geçen bu 5 yıl içerisinde catering sektörü de gelişim göstermeye devam etti. Yıllık ortalama %10'luk büyüme hacmiyle istikrarlı olarak büyüyen sektörlerden bir tanesi konumunda olan catering sektörü, ekonomik resesyonlara ve kur krizine rağmen büyümeye devam ederek, ülkemizin gayri safi yurt içi hasılasına büyük katkılarda bulundu. Bu ekonomik gelişmelerden olumsuz etkilenen bir çok catering firmasının kapanış vermesi gibi, krizi fırsata çeviren bazı firmalar da müşteri hacmini genişletebildi. Tabiki de karlılık olarak ciddi bir darbe alan catering sektörü günümüzde ayakta kalmanın başarı sayılması sebebiyle günü kurtarmaya çalışmaktadır.

Peki önümüzdeki 5 yıl içerisinde catering sektörünü neler bekliyor? Bu konuda söyleyebileceğimiz tek şey ekonomi. Çünkü catering sektörü ülkedeki ekonomik faktörlerden en çok etkilenen sektörlerden biridir. Enflasyondaki artış direkt olarak etkiler bu da maliyetlerin yükselmesine ve karlılığın düşmesine sebep olacak ve sektörün büyümesini engelleyecektir. Fakat ekonominin oturması ve enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesiyle birlikte catering sektörünün önümüzdeki 5 yıl içerisinde ciddi bir patlama yaşayacağını düşünüyoruz. Özellikle enflasyon olarak büyük bir külfet oluşmaması sonucunda catering işletmeleri bu kazançları Ar-Ge gibi konulara ayıracak bu da sektördeki hizmet kalitesini arttıracaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Catering Hizmetinde Kullanılan Malzemeler ve Ekipmanlar

Catering hizmeti , her ne kadar yemek üretiminden kaynaklı olarak üretim sektörü gibi düşünülse de aslında bir o kadar da hizmet sektöründedir. Hem üretim sektöründen hem de hizmet sektöründen bazı izler görebilmekteyiz.Yemeğin hazırlanana kadar olan işlemleri üretim, sonrasında ise hizmet konusu gelmektedir. Bu yazıda yemeğin hizmet aşamasındaki bazı konulara ve yemek hizmetinde kullanılan ekipmanlara değineceğiz. Bir yemek hizmetinde yemekler yemek şirketi nde üretildikten sonra araçlara " thermobox " denen kaplarda yerleştirilerek müşteriye ulaşır. Müşteriye ulaşan yemekler yemeklerin ısıtılması için " benmari " denen aletlerde yeniden ısıtılır. Ayrıca soğuk servis üniteleri olan " saladbar " dediğimiz aletlerde de soğuk tüketilmesi gereken ya da ısınmaması gereken yiyecekler servis edilir. Bunların yanında eğer yemek porselen tabaklarda yeniyorsa, porselenleri yıkamak için bir " bulaşık makinesi "ne ihtiyaç vardır. Yine soğuk içecek...

Türkiye'deki Yemek Şirketlerinin Toplam Sayısı

Türkiye'de toplu yemek sektörünün tarihçesi oldukça eskiye dayanıyor. Fakat kaç yemek firması faaliyet gösteriyor, ne gibi hizmetler veriyor, müşterilerin yemek firması seçerken nelere dikkat etmesi gerekiyor gibi sık sorulan soruların cevapları resmi kurum ya da kuruluşlar tarafından verilmemektedir. Bu makalede yemek firmalarının sayısının kaç olduğuyla alakalı yapılmış bir çalışmadan bahsedeceğiz. Öncelikle bir çok yemek firması olduğunu hatta toplam rakamın 1000 lerle ifade edilebileceğini biliyoruz. Çeşitli kaynaklar yemek firması sayısını rastgele tahmini rakamlarla ifade ediyor. 10.000 diyen de var 2000 diyen de var. Bu rakamın en azından yaklaşık bir değeri hesaplanamaz mı? Bu soruya cevap olarak Net Kurumsal'ın Ar-Ge ekibi yakın zamanda bir makale yayınladı. Makalede yine kesin rakamlar ifade edilmemekle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaki gıda işletmeleri listesinden tahmini bir sayı çıkartılmış. Bu rakam ise 5000. Yani Türkiye'de kayıtlı olarak...

İftar Yemeği Organizasyonu

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte catering sektöründe iftar yemeği organizasyonu telaşı başlamıştır. Malumunuz iftar yemeği düzenlemek toplumun birlikteliği ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesi gibi bir çok konuda faydalı bir konudur. İftar organizasyonları düzenlemek gelenek ve göreneklerimizi yeniden yaşatan ve topluma özünü hatırlatan olaylardır. Türkiye'nin bir çok bölgesinde düzenlenen iftar yemeği organizasyonları ile Ramazan ayının vermiş olduğu manevi hava pekiştirilmektedir. Peki iftar yemeği organizasyonu nedir ve nasıl yapılır? Catering Yemek Firmaları ve İftar Organizasyonları İftar yemeklerinde başkasını iftar sofrasına davet etmek bildiğiniz üzere sünnettir. Fakat eğer davet etmeniz gereken misafir sizin yetişebileceğiniz yemek sayısının çok üstündeyse bu noktada catering firmaları devreye girer. Profesyonel catering firmaları Ramazan ayında iftar vakitlerinde de servise hazır olacak şekilde toplu yemek üretimine devam etmektedir. Böylece Ramazan ayında o...