Ana içeriğe atla

Doğru Catering Şirketini Bulmak



Catering şirketi ihtiyacı günümüzde hemen her firmanın öncelikli konularından biri haline gelmiştir. Çünkü istikrarlı bir catering şirketi bulmak oldukça zordur. Bu yüzden müşteriler gerekirse daha fazla birim fiyat karşılığında istikrarlı olabileceklerini düşündükleri catering şirketleriyle çalışırlar. Fakat bu noktada önemli bir husus var ki, doğru catering şirketi birim fiyatı yüksek veren catering şirketi değildir ve olmamalıdır. Tabiki de en ucuz fiyat teklifini alın demiyorum fakat catering şirketi sektöründe birim fiyatlar çoğu zaman belirli bir standarda göre belirlenmiyor. Yani aldığınız fiyat teklifi profesyonelce hazırlanmış bir fiyat teklifi olmayabilir. Bu yüzden yalnızca fiyatı baz alarak kalite değerlendirmesi yapmak yanlış olabilmektedir. Öte yandan istikrarlı ve uzun süre aynı kalitede hizmet verebilecek bir catering şirketini nasıl bulabilir sorusuna cevap arayalım.

Öncelikle e-mail ya da telefon kanalıyla iletişime geçtiğiniz catering şirketindeki sizinle ilk muhattap olan çalışanların müşteriye tutumu ve ne kadar yardımcı oldukları önemlidir. Bu değerlendirmeniz gereken tek kriter değildir. Aldığınız fiyat teklifinden sonra mutlaka firmanın örnek referans teşkil edecek bir müşterisini yerinde ziyaret edin ve hizmeti yerinde görün. Çünkü en doğru seçim mekanizması bu şekilde olacaktır. Çalışmayı düşündüğünüz firmanın tüm yetki belgelerinin ve varsa kalite sertifikalarının olduğundan emin olun.

Bir catering şirketiyle çalışmaya karar verdiniz diyelim. Mutlaka çalışmanıza uygun bir sözleşme yapın, çünkü bu sözleşme de catering şirketinin yaptığı amatörlükleri önleyebilir. Ayrıca ileride bir problem olması durumunda karşılıklı olarak tazmin haklarınızın saklı olduğundan emin olabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Catering Hizmetinde Kullanılan Malzemeler ve Ekipmanlar

Catering hizmeti , her ne kadar yemek üretiminden kaynaklı olarak üretim sektörü gibi düşünülse de aslında bir o kadar da hizmet sektöründedir. Hem üretim sektöründen hem de hizmet sektöründen bazı izler görebilmekteyiz.Yemeğin hazırlanana kadar olan işlemleri üretim, sonrasında ise hizmet konusu gelmektedir. Bu yazıda yemeğin hizmet aşamasındaki bazı konulara ve yemek hizmetinde kullanılan ekipmanlara değineceğiz. Bir yemek hizmetinde yemekler yemek şirketi nde üretildikten sonra araçlara " thermobox " denen kaplarda yerleştirilerek müşteriye ulaşır. Müşteriye ulaşan yemekler yemeklerin ısıtılması için " benmari " denen aletlerde yeniden ısıtılır. Ayrıca soğuk servis üniteleri olan " saladbar " dediğimiz aletlerde de soğuk tüketilmesi gereken ya da ısınmaması gereken yiyecekler servis edilir. Bunların yanında eğer yemek porselen tabaklarda yeniyorsa, porselenleri yıkamak için bir " bulaşık makinesi "ne ihtiyaç vardır. Yine soğuk içecek...

Türkiye'deki Yemek Şirketlerinin Toplam Sayısı

Türkiye'de toplu yemek sektörünün tarihçesi oldukça eskiye dayanıyor. Fakat kaç yemek firması faaliyet gösteriyor, ne gibi hizmetler veriyor, müşterilerin yemek firması seçerken nelere dikkat etmesi gerekiyor gibi sık sorulan soruların cevapları resmi kurum ya da kuruluşlar tarafından verilmemektedir. Bu makalede yemek firmalarının sayısının kaç olduğuyla alakalı yapılmış bir çalışmadan bahsedeceğiz. Öncelikle bir çok yemek firması olduğunu hatta toplam rakamın 1000 lerle ifade edilebileceğini biliyoruz. Çeşitli kaynaklar yemek firması sayısını rastgele tahmini rakamlarla ifade ediyor. 10.000 diyen de var 2000 diyen de var. Bu rakamın en azından yaklaşık bir değeri hesaplanamaz mı? Bu soruya cevap olarak Net Kurumsal'ın Ar-Ge ekibi yakın zamanda bir makale yayınladı. Makalede yine kesin rakamlar ifade edilmemekle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığındaki gıda işletmeleri listesinden tahmini bir sayı çıkartılmış. Bu rakam ise 5000. Yani Türkiye'de kayıtlı olarak...

İftar Yemeği Organizasyonu

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte catering sektöründe iftar yemeği organizasyonu telaşı başlamıştır. Malumunuz iftar yemeği düzenlemek toplumun birlikteliği ve komşuluk ilişkilerinin gelişmesi gibi bir çok konuda faydalı bir konudur. İftar organizasyonları düzenlemek gelenek ve göreneklerimizi yeniden yaşatan ve topluma özünü hatırlatan olaylardır. Türkiye'nin bir çok bölgesinde düzenlenen iftar yemeği organizasyonları ile Ramazan ayının vermiş olduğu manevi hava pekiştirilmektedir. Peki iftar yemeği organizasyonu nedir ve nasıl yapılır? Catering Yemek Firmaları ve İftar Organizasyonları İftar yemeklerinde başkasını iftar sofrasına davet etmek bildiğiniz üzere sünnettir. Fakat eğer davet etmeniz gereken misafir sizin yetişebileceğiniz yemek sayısının çok üstündeyse bu noktada catering firmaları devreye girer. Profesyonel catering firmaları Ramazan ayında iftar vakitlerinde de servise hazır olacak şekilde toplu yemek üretimine devam etmektedir. Böylece Ramazan ayında o...